Waanzinnige recepten om thuis van te genieten!
Ons Weijenborg keukenteam deelt graag een aantal recepten met jou, zodat je thuis van een heerlijke maaltijd kunt genieten. Ga voor makkelijk en gezond met de spinaziesalade met walnoten, appel en feta of ga voor een heerlijk lente gevoel met de aardbeien trifle. Je kunt de recepten ook combineren tot heerlijk 3-gangen diner.
Wil je liever met begeleiding de keuken in? Kom dan naar de Weijenborg voor een heerlijke kookworkshop! Bekijk hier alle informatie.
Spinaziesalade met walnoten, appel en feta
Ingrediënten:
- 150 gram spinazie
- 1 appel
- 50 gram feta
- ½ rode ui
- Hand vol walnoten
Voor de dressing
- 2 eetlepels olijfolie – extra virgine
- 1 theelepel mosterd – pittige Franse
- 1 theelepel honing
Bereiden:
Doe de spinazie in een ruime kom.
Snijd de appel en de feta in blokjes en voeg toe aan de salade.
Snijd de ui in dunne ringen en voeg ook toe.
Verdeel de walnoten over de salade.
Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en honing en verdeel over de salade.
Nu is je heerlijke én gezonde salade klaar om van te genieten.
Runderlende met huisgemaakte frieten en tomatensalade
Ingrediënten:
- 1 knoflookteen
- 1 takje munt
- 1 eetlepel gladde peterselie
- 600 gram runderlende
- 2 eetlepels olie
- 1 vers laurierblaadje
- 50 ml witte wijn
- 50 ml kalfsfond
- 4 citroen partjes
De knoflook fijn hakken. Munt en peterselie samen erg fijn snijden.
De runderlende peperen. Een braadpan sterk verhitten. Olie en de laurier er in doen, het vlees daarin aan alle op hoog vuur dichtschroeien. Eruit nemen en in een voorverwarmde oven op 60 graden laten rusten. De overige olijfolie in de hete pan doen en de knoflook daarin kort braden. Met witte wijn en kalfsfond blussen. Kruiden toevoegen. Het vlees in plakken snijden en in het fond aan beide kanten 30 seconden in beweging houden. Op borden met de citroenpartjes doen en met grof zout kruiden.
Tomatensalade
Ingrediënten:
- 300 gram tomaten
- 1 lente uitje
- Weijenborg huisdressing
- Zout en peper naar smaak
Voor de dressing:
- Sap van 1 limoen
- 100 ml olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
Tomaten wassen en in schijfjes snijden. De lente uitjes borstelen en in fijne schijven snijden
Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom en vermeng deze goed.
Het geheel met de dressing afmaken en op smaak brengen met zout en peper
Aardbeien trifle
Ingrediënten:
- 500 gram aardbeien
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 300 gram mascarpone
- 150 ml sinaasappelsap
- 200 ml advocaat
- ½ cake in plakken
Houd enkele kleine aardbeien apart voor de garnering. Verwijder van de rest de kroontjes en snijd ze in plakjes. Meng de plakjes aardbei met het citroensap en de suiker. Klop in een kom met de mixer de mascarpone met de helft van het sinaasappelsap luchtig. Schep de advocaat erdoor.
Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken cake en druppel er wat van het resterende sinaasappelsap over. Verdeel de helft van de aardbeien over de cake. Schep hierop 1/3 van het advocaatmengsel. Leg hierop de resterende cake, resterende aardbeien en dek af met het resterende deel van het advocaatmascarpone mengsel. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Onze heerlijke recepten
Weijenborg Keukenteam
- Bestaat uit professionele koks
- Werkt met dagverse ingrediënten
- Houdt graag rekening met allergenen en diëten
- Gaat graag een nieuwe uitdaging aan
Wij helpen je graag om een programma op maat te maken!
Heb je een vraag, bel of mail ons.+31(0)74 376 30 79 info@deweijenborg.nl