Delden Terug naar Toen | Café René & thema Escape | De Weijenborg
0

Delden Terug Naar Toen: de Weijenborg heropent Café René

Delden Terug naar Toen vindt in verband met de maatregelen op een ander moment plaats. De nieuwe datum is nog niet bekend. Hieronder lees je wat je kan verwachten zodra Delden Terug naar toen gaat.

De stad Delden keert qua ‘look and feel’ terug naar de bevrijding die dan op de kop af 75 jaar geleden plaatsvond. Het historisch defilé van 130 legervoertuigen rijdt door de straten van Delden,  de etalages van de winkels zijn in stijl ingericht en inwoners van Delden gaan gekleed alsof het weer even 1945 is.

Café René, het café en restaurant

Vanaf 12:00 uur opent de Weijenborg weer het gezellige Café René anno 1945.  Dit café is bekend door de televisie serie ‘Allo ‘Allo” waarin café eigenaar René in allerlei komische problemen komt omdat hij verzetsstrijder tegen wil en dank is en ook de Duitsers als stamgast heeft. De Weijenborg ondergaat een metamorfose en gaat 75 jaar terug in de tijd.

De gezellige sfeer van toen vindt je tijdens de 2e editie van Delden Terug Naar Toen in de aankleding van het café, de menukaart, drankenkaart en in de authentieke kleding van de bediening. Achter de tap vind je kroegbaas René in gezelschap van zijn sexy serveerster Yvette. Het “O René” zal vaak klinken. De wanden van Café René worden opgesierd met destijds verboden spotprenten over Seyss Inquart.

Authentiek filmmateriaal

De wanden van Café René worden opgesierd met destijds verboden spotprenten over Seyss Inquart.
De film “Delden rondom de oorlogsjaren” wordt doorlopend vertoond. Deze film geeft een prachtig tijdsbeeld van de periode 1938 – 1945. Het betreft authentieke  beelden rondom diverse  locaties op landgoed Twickel in Delden.

Er zijn  bevrijdingsbeelden te zien waar de Canadezen de veleta dansen met met Deldense meisjes. Bijzonder zijn de opnames van het Koetshuis van Carelshaven dat enkele weken voor de bevrijding volledig vernield is. De Duitsers dachten dat het een munitieopslagplaats was. Het ingemetselde zilver van het hotel en de kostbare wijnvoorraad die verstopt was in dit koetshuis gingen geheel verloren. 
Ook uniek zijn de filmbeelden van de bekende kunstschilder van der Worp. De film duurt ruim 30 minuten en zal gedurende het gehele evenement non-stop worden vertoond in Café René. 

Ouderwetse spellen voor de kinderen

Voor de kinderen zijn er de ouderwetse bordspelletjes, zoals ganzenbord en mens erger je niet. Uit de boxen schalt de muziek uit 1945 en de gezellige accordeonmuziek van Café René.

De Weijenborg aan de Spoorstraat ligt op de route die de bevrijders 75 jaar geleden hebben afgelegd met hun tanks en jeeps.

Café René, de Escape room

Tijdens het evenement Delden Terug Naar Toen kun je proberen te escapen uit de spannende escape room Café René. Tijdens Delden terug naar toen kun je tegen het speciale tarief van € 10,00 per persoon escapen vanaf 12:00 uur en daarna steeds 75 minuten later, dus 13:15 uur, 14:30 uur enz. Reserveren is noodzakelijk en vol is vol. We laten steeds maximaal 8 personen in Café René toe en je kunt aansluiten bij andere escapers. 

Authentieke filmbeelden van 75 jaar geleden zijn verwerkt in de escape room en ook prachtige fragmenten van de eerste editie van Delden Terug Naar Toen uit 2015.
Zenuwslopende opdrachten, raadsel, puzzels, alles kan een betekenis hebben: een aantekening op de muur, een nummer combinatie, een cryptische boodschap via de radio. Combineer de clous, gebruik kritische denkvaardigheden en ontsnap!

De missie: Het beroemde schilderij “de Fallen Madonna with the big boobies” is verdwenen. De Gestapo is woedend en eist de Madonna onmiddellijk terug. Een spannende zoektocht begint. Weet jij alle codes van deze unieke escape room in ouderwetse stijl van 1945 te kraken. Voel je adrenaline stijgen. Lukt het jou om dit kostbare werk binnen 60 minuten terug te vinden?

Reserveer de Escape room via info@deweijenborg.nl of 074-3763079
De Weijenborg, Spoorstraat 16 te Delden.

Delden terug naar Toen bij De Weijenborg

Rene Allo allo thema Delden

Wij helpen je graag om een programma op maat te maken!

Heb je een vraag, bel of mail ons.

+31(0)74 376 30 79 info@deweijenborg.nl

Schrijf je in en ontvang regelmatig onze waanzinnige nieuwsbrief!

© 2024 | De Weijenborg